Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

szybkość łącza internetowego


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> szybkość łącza internetowego
Author
Message
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Jan 2006
Posts: 52
Location: Wałbrzych

Post#1 Post from the author of the topic 14 Mar 2006 14:08   

szybkość łącza internetowego


Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 14:08   





Back to top
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 17014
Location: Dębniaki

Post#2 14 Mar 2006 14:38helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj wrote:
Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady


Nie - pewne sprawdzali IP i komunikację (polecenie ping).
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 14:38helpful post - solution   





Back to top
   
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 238
Location: Dąbrowa Górnicza

Post#3 14 Mar 2006 14:47helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


mbo wrote:
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.


Dokładniej na modemie :D
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 14:47helpful post - solution   





Back to top
   
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Jan 2006
Posts: 52
Location: Wałbrzych

Post#4 Post from the author of the topic 14 Mar 2006 15:50   

Re: szybkość łącza internetowego


zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.
Back to top
   
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 238
Location: Dąbrowa Górnicza

Post#5 14 Mar 2006 18:00helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj wrote:
zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.


Podczas uruchamiania się modemu z serwera operatora jest pobierany plik konfiguracyjny w którym zawarte są informacje o szybkości połączenia
Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> szybkość łącza internetowego
Page 1 of 1
Similar topics
Szybkość łącza - jaka maksymalna? (17)
Neostrada - Szybkość łącza (2)
Maksymalna szybkość łącza? (8)
Maksymalna szybkość łącza TP (5)
szybkość łącza (10)
jaka szybkość łącza ? (3)
Zwolniona szybkość połączenia internetowego (1)
DELL Vostro 3700 -zaniżona szybkość łącza internetowego (4)
Szybkość łącza internetowego. (12)
Maksymalna szybkość łącza na kablu (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Advertisement || Contact

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl topic RSS feed